strona Główna o nas O PRODUKCIE dlaczego lawasz przepisy Gdzie kupić kontakt

Lawasz, chlebek ormiański wypiekany z naturalnych składników – poznaj piekarnię Magnus z okolic Krakowa

Naturalny chleb domowy kojarzy się z chrupkością, pięknym zapachem, niezapomnianym smakiem, a co najważniejsze – brakiem dodatków szkodliwych dla zdrowia. Obecnie konsumenci poszukują smacznego bio pieczywa, jeżeli więc prowadzisz sklep, hurtownię spożywczą, restaurację lub małą gastronomię, mamy produkt, który może Cię zainteresować. Wybierz nowość na polskim rynku! Proponujemy chleb bez drożdży oraz konserwantów, składający się tylko z naturalnych składników. To wypiek idealny także dla osób preferujących kuchnię wegańską i nieustannie poszukujesz nowych smaków, Spróbuj, jak smakuje lawasz, czyli chleb ormiański, który znajdziesz w naszej piekarni chleba naturalnego Magnus w Skawinie niedaleko Tarnowa i Krakowa.

Dlaczego chleb ormiański jest taki wyjątkowy?

Słowo “lawasz” w języku tureckim oznacza “dobre jedzenie” i rzeczywiście zapewniamy, że chlebek ormiański zawiera wszystko, co najlepsze. Jego skład to zaledwie trzy proste rzeczy: mąka pszenna, woda i sól, które przekładają się na wysoką jakość i naturalność tego eko pieczywa. Chleb jest przy tym bogaty m.in. w błonnik, fosfor, mangan, cynk, miedź oraz wiele witamin z grupy B, Е i PP. Ma również wiele innych zalet, które sprawiają, że jest popularny w wielu częściach Europy, m.in. w Gruzji, Iranie, czy Turcji.

Spróbuj, jak smakuje cienki placek ormiański – odwiedź piekarnię chleba naturalnego nieopodal Tarnowa

Chlebek ormiański jest doskonały na trawienie i może znaleźć szerokie zastosowanie w każdej kuchni. Naturalny lawasz występuje w formie cienkiego placka, wyglądem nieco przypominającego chlebki pita. Znacznie różni się jednak od innych piekarniczych wyrobów, które znajdziesz w Rzeszowie, Tarnowie, Krakowie oraz okolicy. Lawasz gruziński można go jeść jako samodzielną potrawę, użyć go do owijania mięsa, czy też ryżu lub jako dodatku do sałatek.

Gdzie kupić chleb ormiański w Krakowie?

Nasza piekarnia Magnus to producent chleba bez konserwantów, który stawia na wysokiej jakości eko pieczywo. Zapraszamy do współpracy zarówno sklepy, które prowadzą sprzedaż detaliczną, jak i hurtownie spożywcze, restauracje, bary typu fast-food oraz inne podmioty zajmujące się gastronomią. Chleb lawasz można bez problemu zakupić w Skawinie lub Krakowie. Zachęcamy do kontaktu.