strona Główna o nas O PRODUKCIE dlaczego lawasz przepisy kontakt

Omlet w lawaszu z kawiorem i serem

Omlet w lawaszu
icon time 30 minut
icon people Porcje-4

Składniki

Jajka - 5 szt Serek śmietankowy – 100 gr Lawasz – 1 szt Ser adygejski – 50 gr Koper– 1 łyżka stołowa Kawior czerwony – 70 gr Olej roślinny – 2 łyżki stołowe Sól – do smaku Pieprz czarny mielony – do smaku

1. Jajka lekko ubić, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce ser adygejski.

2. Na patelni rozgrzać olej roślinny, wlać masę jajeczną i wsypać ser adygejski. Ciągle mieszając przygotować omlet.

3. Ostudzić omlet.

4. Posmarować lawasz serkiem Philadelphia, ułożyć równą warstwę ciepłego omletu i kawioru, posypać nieco zieleniną. Zawinąć rolkę, odstawić na pięć minut.

5. Pokroić przed podaniem.