strona Główna o nas O PRODUKCIE dlaczego lawasz przepisy Gdzie kupić kontakt

O PRODUKCIE

Lawasz – pyszny gruziński chleb

Czym tak naprawdę jest lawasz gruziński? Jaki ma skład, jaką wartość energetyczną i jak oddziałuje na nasz organizm? Te pytania zadaje sobie mnóstwo osób. Nic dziwnego, ponieważ lawasz wciąż uchodzi za egzotyczny przysmak, o którym niewiele wiadomo. Otóż jest to świeży biały chleb w formie cienkiego placka wypiekany z mąki pszennej. Wywodzi się z kuchni ormiańskiej, choć równie często jest spotykany na terenach Gruzji. Warto zaznaczyć, że w składzie tego ormiańsko-gruzińskiego chleba znajdziemy m.in. błonnik, mangan, fosfor, cynk, miedź, magnez, żelazo, jak też dużą ilość witamin grupy B, Е i PP. Włączenie go do jadłospisu wpływa pozytywnie na trawienie oraz układ odpornościowy.

Ormiański chleb bez konserwantów – smaczny i zdrowy

Dla osób dbających o linię lawasz gruziński jest idealnym produktem. Ma on zdolność do regulowania poziomu równowagi węglowodanów w organizmie człowieka. Wynika to z jego składu, który nie zawiera drożdży. Jeśli chcesz ugotować coś wyjątkowego, to chleb lawasz jest dla Ciebie! Stwórz własną kulinarną historię i rozsmakuj się w kuchni ormiańskiej. Zapraszamy do współpracy również Klientów hurtowych z Krakowa, Tarnowa, Katowic, Rzeszowa i pozostałych miast w całej Polsce.