strona Główna o nas O PRODUKCIE dlaczego lawasz przepisy kontakt

Pałeczki serowe z lawasza

Pałeczki serowe
icon time 20 minut
icon people Porcje-4

Składniki

Jajka –2 sztuki Ser topiony – 2 sztuki Masło – 2 łyżki stołowe Czosnek – do smaku Koper – do smaku Lawasz – 1 sztuka

1. Pokroić serki topione w cienkie paski, dobrze ubić jajka. Rozdrobnić czosnek, drobno posiekać koperek.

2. Pokroić lawasz na paski (długość 8-10 cm, szerokość 10-12 cm). Następnie na pasku lawasza wzdłuż ułożyć po dwa paski serka topionego, trochę czosnku, posypać wszystko zieleniną i delikatnie zwinąć pasek w rolkę.

3. Powstałe pałeczki zamoczyć w jajku, smażyć na maśle z obydwu stron do momentu, kiedy uzyskają złocisty kolor.

4. Podawać z zieleniną i śmietaną.