strona Główna o nas O PRODUKCIE dlaczego lawasz przepisy kontakt

Rolly twarogowe z bananami w wiórkach kokosowych

Rolly twarogowe
icon time 15 minut
icon people Porcje-2

Składniki

Lawasz – 1/2 sztuki Twaróg– 8 łyżki stołowe Śmietana – 2 łyżeczk Banany – ½ szt. Cynamonowiec cejloński – do smaku Wiórki kokosowe – do smaku Cukier wanilowy – do smaku

1. Pokroić lawasz na małe paski.

2. Połączyć twaróg ze śmietaną i mieszać do uzyskania kremowej konsystencji.

3. Drobno pokroić lub zmiażdżyć banana, dodać do twarogu.

4. Dodać cynamon i cukier waniliowy.

5. Posmarować lawasz powstałą masą i zawinąć go w rolkę – roll (jeśli to konieczne – pokroić na mniejsze kawałki).

6. Wsypać na talerz wiórki kokosowe, obtoczyć w nich twarogowe końce rolek.