strona Główna o nas O PRODUKCIE dlaczego lawasz przepisy kontakt

Roll z krewetkami, jogurtem, curry i szpinakiem

Roll z krewetkami
icon time 15 minut
icon people Porcje-2

Składniki

Curry– 2 łyżeczki Jogurt grecki – ¾ szklanki Sól– do smaku Sok limonkowy – 1 łyżeczka Kolendra – 3 łyżki stołowe Liście szpinaku – 6 szt Krewetki – 340 gr Lawasz – 2 szt

1. Wymieszać razem jogurt, majonez, curry, sok z cytryny i sól.

2. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, wrzucić krewetki i gotować około 1,5 minuty.

3. Osuszyć krewetki papierowym ręcznikiem, pokroić i włożyć do miski z jogurtem.

4. Dodać posiekana kolendrę, wszystko razem wymieszać.

5. Włożyć mieszaninę do lawasza.

6. Ułożyć u góry liście szpinaku, zawinąć.

7. Podawać.