strona Główna o nas O PRODUKCIE dlaczego lawasz przepisy Gdzie kupić kontakt

Rurki z lawasza z parówką i ogórkiem

Rurki z lawasza
icon time 20 minut
icon people Porcje-6

Składniki

Parówki – 3 sztuki Lawasz – 1 szt Ogórki – 2 szt Keczup – 100 gr Majonez – 100 szt Marchew po koreańsku – 70 gr

1. Pokroić lawasz na 6 części (w kwadraty lub prostokąty).

2. Posmarować każdą część lawasza niewielką ilością majonezu.

3. Pokroić ogórki wzdłuż na 4 części.

4. Ugotowane parówki pokroić wzdłuż na pół.

5. Położyć na krawędzi jednej części lawasza trochę marchwi po koreańsku, jedną część ogórka, połówkę parówki (można dodać gałązkę koperku, pietruszki).

6. Polać parówkę ketchupem.

7. Zawinąć w rurkę.