strona Główna o nas O PRODUKCIE dlaczego lawasz przepisy Gdzie kupić kontakt

ZALETY

Wyjątkowy chleb Lawasz – wyjątkowe pieczywo, które nadaje się na wiele sposobów przygotowania. Cechuje go niezrównany, oryginalny smak.
Smak sprawdzony pod kątem czasu Przepis na przygotowanie lawaszu, mimo jego starożytności, praktycznie nie zmienił się przez kilka stuleci. Słowo "lawasz" w tłumaczeniu z języka tureckiego oznacza "dobre jedzenie", c co wskazuje na wiedzę starożytnych kucharzy o naturalnych składnikach lawaszu.
Nic zbędnego Podczas przygotowywania lawaszu nie dodaje się przypraw, jajek, drożdży ani produktów mlecznych. Jest to wielką zaletą lawaszu - jest bardzo dietetyczny, mimo tego że jego skład zawiera mąkę. Lawasz ormiański uważany jest za jeden z najbardziej pożytecznych gatunków chleba.
Ten chleb jest używany jako samodzielna potrawa i służy do owijania mięsa, ryżu, różnych sałatek i potraw. Możesz stworzyć wyjątkowe danie lub wybrać przepis na naszej stronie. Różnorodność
Zaletami ormiańskiego lawaszu jest to, że zawiera on dużo błonnika, witaminy oraz liczne składniki mineralne. Dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie, możemy upewnić że po spożyciu lawaszu nie otrzymasz niepotrzebnych i bezużytecznych substancji. Dużo zalet
W 2014 roku lawasz jako element kultury Armenii został wpisany na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Dziedzictwo kulturowe UNESCO