strona Główna o nas O PRODUKCIE dlaczego lawasz przepisy kontakt

Szawarma z boczniakami i czerwoną fasolą

>Szawarma z boczniakami
icon time 25 minut
icon people Porcja

Składniki

Boczniaki – 75 gr Papryka – 35 gr Papryka żółta – 35 gr Pomidory – 50 gr Cebula – 50 gr Fasola konserwowa – 50 gr Salsa – 50 gr Olej roślinny – 50 ml Sos teriyaki – 20 ml Sól – 1 gr Lawasz – 90 gr

1. Podsmażyć na oleju roślinnym paprykę, pomidory, cebulę, boczniaki, na końcu dodać sos teriyaki i sól.

2. Opłukać fasolę konserwową i dodać do warzyw z grzybami. Następnie dodać salsę meksykańską.

3. Wyłożyć powstałą mieszaninę na lawasz. Zwinąć lawasz w kopertą w formie rolki (długość 22 cm, średnica 6 cm).

4. Obsmażyć szawarmę na ruszcie grilla ze wszystkich stron do momentu uzyskania złocistego koloru.